L’hivern, ara toca l’element aigua!!!

hivern

Com que l’hivern ha arribat amb ganes haurem de fer bullir, literalment, l’olla. Així que preneu nota del que segueix.

Per poc que tinguem cura de la dieta, aconseguirem que el nostre cos pugui fer front a les adversitats climatològiques pròpies d’aquesta època. Continua valent tot el que vàrem apuntar per la tardor i podem afegir-hi unes quantes coses més.

Ara, més que mai, ens interessa menjar aliments amb un alt valor biològic i que conservin tota la seva energia vital. Quan ingerim aliments fem molt més que un aport de vitamines, minerals o proteïnes. Menjar és, entre moltes altres coses, una baula més d’una cadena vital, que va des de l’aliment que ingerim fins al nostre cos. Fugim doncs dels aliments desvitalitzats, congelats, envasats…, i decantem-nos clàrament per un tipus d’alimentació que revitalitzi cada una de les nostres cèl.lules.


Aliments que ens interessen:


- Una mica de sal enfortirà l’energia de ronyó, però compte: si ens passem el debilitarem.


- Totes les algues i aliments que provinguin del mar.


- El “miso” en totes les seves variants.


- El blat serraí i la civada.


- Les sopes i brous de pollastre bullits amb nous del país i sèsam negre; també hi podem afegir gingebre si volem.


- Els llegums, especialment les “azukis”.


- Les llavors i fruita seca.


- Tots els vegetals, especialment els que creixen sota terra.


- De les fruites les reines són les pomes i les peres; els cítrics també, sempre que no hi hagi excés de mucositat.


- Una recepte: barregem sèsam negre, mel i nous del país, en fem unes boletes i en mengem 3 ó 4 al dia.


- 1 copeta de vi negre (sempre que no hi hagi hipertensió ni cap patologia que ho desaconselli).


I recordeu que és important conservar l’escalfor a la zona lumbar, així que res de pantalons de talla massa baixa i jerseis més curts del compte.

Que vagi de gust, ens veiem a la primavera!!!Dietètica Xinesa

Un dels pilars de la Medicina Tradicional Xinesa (MTX), i una de les formes més fàcils i útils de tractar un munt de malalties, és la dietoteràpia.


Per tot aquell que s’hagi acostat algun cop a la MTX, sigui com a pacient, sigui per pura curiositat, haurà observat que el diagnòstic té molt de "parte meteorològic". La cosmologia xinesa explica de manera clara com els humans som una rèplica del cosmos i estem sotmesos a les seves mateixes lleis; el que val pel macrocosmos -l’univers- és vàlid també pel microcosmos –l’home-.


Per la MTX la nutrició es contempla, no tant des de l’aport de proteïnes, hidrats de carboni o greixos, sinó més aviat per la funció energètica que suposa l’aliment quan l’ingerim. Quan mengem fem molt més que prendre minerals o vitamines, l’acte de l’alimentació suposa una baula que enllaça la vida amb la vida. El principi vital de l’aliment, el seu Qi, passa a formar part de l’home, l’alimenta, el conforma i li dona vida. Això explica el perquè des de l’òptica de la MTX, no és bo abusar d’aliments desnaturalitzats i morts energèticament parlant, em refereixo a envasats, congelats, enllaunats..., que si bé són aliments que podem conservar els seus principis químics, des del punt de vista energètic són aliments morts.

Espai Lasal

 

Tlf. 93 408 99 22

 

c/ Casanova 75

 

08011 Barcelona

GINAC

 

Tlf. 934 646 946

 

Riera Matamoros 90, baixos

 

08911 Badalona

 

Centre de Shiatsu


c/ Nou 16, 2on pis


17100 La Bisbal d'Empordà